להן הסבר להכנת חמאת קוקוס קלוי. משתי סיבות אין מדובר במזון בריאות מושלם. הראשונה נובעת מתהליך הקלייה. כשקולים מזון, הוא נוטה להתחמצן ועל כן להיות פחות בריא. הסיבה השנייה היא ההשפעה שיש לקוקוס על רמות הכולסטרול. אומנם יש כאלה הטוענים שהכולסטרול העולה בעקבות הקוקוס אינו מהסוג המסוכן, אבל כנראה שמי שחושש מרמות כולסטרול גבוהות – צריך להיזהר משימוש יתר בקוקוס. ואחרי שכתבתי כל זאת, צריך לזכור מה האלטרנטיבה – הרי גם חמאה מעלה כולסטרול, והחמאה בוודאות מעלה את הכולסטרול ה״רע״.
מהקישור הבא ניתן לקרוא עוד על דילמת השימוש בקוקוס.
מרכיבים דרושים להכנת חמאת קוקוס
200 גר’ קוקוס קלוי (פתיתים או רצועות)
2 כפות שמן קוקוס
1 כף שקדיה (ממרח שקדים)
קורט מלח בריא
בתמונה: חמאת קוקוס קלוי בהכנה ביתית
הכנת חמאת קוקוס קלוי
להניח את הקוקוס במעבד מזון, להפעיל בעוצמה חזקה ולהוסיף בהדרגה את יתר המרכיבים.
להפעיל למשך כמה דקות, עד שנוצר מרקם של ממרח סמיך.
לנגב לאורך התהליך מהשוליים והתחתית את החמאה שמתגבשת ומצטברת.
*לפי המיתוס מספיקות 2 כפות שמן קוקוס על 500 גר’ קוקוס. יתכן שבמקרה שלעיל הסיבה לצורך ביותר שומן נובעת מקליית הקוקוס, או מהעובדה שאין לי ויטמיקס, למרות שלדעתי ממש מגיע לי 😄
מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883