חלמית (חובייזה) מוקפצת – שף בוקששתר

מתכון מיוחד ומתאים לעונת החורף של חלמית (חובייזה) מוקפצת עם חומוס

אין כמו שף בוקששתר והקירבה לטבע, לעונה,לטעם ולבריאות!

 

מרכיבים:
בצל אחד קלוף וקצוץ
2 שיני שום פרוסות*
שקית חובייזה נקייה
½ כוס חומוס מבושל
½ פלפל אדום מתוק
תבלינים בהרט או דומה
שמן זית איכותי לפי הטעם
מלח טוב, מעט !
צ’ילי חריף לטעם אם וכמה שרוצים
1/4 לימון

 

תבשיל חובייזה מתכון שף בוקששתר

 

הכנה:
בווק או במחבת גדולה שמים מעט מים, את הבצל, השום ובהרט. את החובייזה קוצצים.

מניחים את המחבת על הלהבה הכי גבוהה ומאדים, כשהמים הסתיימו והמחבת מתחממת מאד מוסיפים את החובייזה הקצוצה, מקפיצים עד שהחובייזה מתכווצת, מוסיפים את שאר הרכיבים ** ומקפיצים עוד טיפה.
נחמד לקשקש על המנה בטחינולינה גולמית צהבהבה.

*ואנחנו אוהבים לתת לשום בקליפתו מעיכה הגונה ורק אחרי כמה דקות לפרוס.
**כדאי להוסיף את הפלפל האדום והצ’ילי בסוף כדי לא לאבד ויטמין C. זה בתורו חשוב לספיגת הברזל שבחלמית.

 

מתכון ותמונה באדיבות שף צחי בוקששתר

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז