חליטת משקה מחזקת לחורף

2 ליטר מים

10 ס"מ ג'ינג'ר טרי חתוך לפיסות

צרור נאה של ענפי ועלי מורינגה (ראו הערה למטה)

2כפות זרעי גדילן מצוי (מחנויות טבע או צמחי מרפא)

2 תפוחי עץ חתוכים

מרתיחים את תכולת הסיר.  מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה למשך כ- 20 דקות.

 

בספלים לפני השתייה מוסיפים 1 כף חומץ  תפוחים (טעמו כטעם סיידר).

 

מתכון באדיבות מלכה לוי גורן

 

הערה לגבי מורינגה: מלכה ממליצה לרכוש עלים וענפי מורינגה ישירות מהמגדל. כמו למשל מחוות התבלינים או ממגדל בכפר חיים. ניתן יחסית בקלות לגדל מורינגה בגינה.

מלכה שוטפת את עלי וענפי המורינגה לאחר הרכישה, ומקפיאה אותם. מוציאה לפני שימוש ומספרת שהמראה והטעם נשארים נהדר.

מאמר מקצועי על מורינגה מאת ד״ר גיל יוסף שחר ניתן לקרוא מקישור זה

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז