חלב שקדים

מצרכים:

1 כוס שקדים לאחר השרייה של 12 שעות

3 כוסות מים מסוננים

בד גבינה

משרים את השקדים במים נקיים במשך הלילה, שמים בבלנדר שקדים ו- 2 כוסות מים. טוחנים כדקה, מוסיפים עוד כוס מים וממשיכים לערבל, שופכים את תוכן לתוך בד גבינה שעומד מעל צינצנת כד או קערה. סוחטים את הנוזל עד שנשארת הפוללפה ( מחית ) שקדים ( לא לזרוק ).

אפשר להוסיף טעמים לחלב שקדים ( מה שיקצר את חיי המדף שלו במקרר ליומיים ).

טעמים אפשריים כתוספת לבסיס :

2 תמרים 1/2 כפית תמצית וניל

2 תמרים כפית קינמון

2 תמרים וכף אבקת חרובים

2 תמרים, ס״מ גינגר, 1/2 כפית קינמון, 3 הל, 2 ציפורן

מאחסנים בכלי סגור במקרר יומיים שלושה .

 

באופן דומה עם שינויים קלים אנחנו מכינים:

חלב קשיו ( השרייה של 4-6 שעות) שאר התהליך זהה.

חלב קוקוס (אין צורך להשרות את הקוקוס אבל להשתמש במים חמים בזמן הערבול ).

חלב שומשום (אין צורך לסנן את הפולפה משתמשים בכל).

חלב אורז ( מבשלים את האורז לפני).

חלב קינואה ( מבשלים את הקינואה לפני ).

חלב שיבולת שועל (אין צורך להשרות את השיבולת).

חלב סויה (יש צורך להשרות את הפולים כ- 12 עד 24 שעות להעתיק את התהליך ולהרתיח את החלב על אש קטנה כ20 דקות). או לחילופין לקנות מכשיר הכנת חלב סויה

 

אפשר להכין שילובים של חלבים כמו חלב שקדים וחלב אורז

 

לבריאות ולרווייה,

שפית דנה סמור

052-5118409

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז