חלב שקדים להכנה ביתית

 

לא מתחברים לטעם של חלב סויה? חלב שקדים יקר לכם? קבלו איך מכינים חלב שקדים בזריז…

כלי עבודה: בלנדר, שקית בד או חיתול טטרה, קערית, בקבוק מעוקר, משפך

מצרכים:

1 כוס שקדים מושרים (8 שעות לפחות) לא קלופים

3 כוסות מים

1-2 תמר מג'הול או 1-2 כפיות של מייפל (אופציונאלי להמתקה)

1/2 כפית תמצית וניל לטעם (אופציונאלי לטעם)

אופן ההכנה:

להכניס את כל המרכיבים לבלנדר ולטחון כדקה עד לקבלת "מים לבנים" לשפוך את תכולת הנוזל לתוך שקית בד מעל לקערה ולסחוט אותה במטרה להגיר את הנוזלים (להלן החלב) החוצה. אחרי שהגרתם את כל הנוזלים ישאר לכם שאריות מהשקדים הטחונים, שארית זו נקראת פולפה אז לא לזרוק (ניתן להוסיף איתו ללחמים, עוגיות, עוגות, שייקים ועוד) ואפשר לשמור בהקפאה או לעשות שימוש מידי בסלט לדוגמא.

לשפוך את החלב שנוצר מהקערית לבקבוק מעוקר (ממלאים את הבקבוק במים רותחים למשך 5 דקות ומרוקנים) בעזרת המשפך.

זהו, פשוט ומהיר. נשמר במקרר 3-4 ימים (בד"כ נגמר לפני   )

 תודה רבה לרחלי מ"אומנות בטבעונות" על המתכון.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז