חלב אגוזים ביתי מאבא גיל

שף ״אבא גיל״ מצ׳פר אותנו בהנחיות כיצד להכין חלב צמחי-בריא-טעים בבית.

חלב שקדים:
השריית כוס שקדים ללילה, שטיפה וטחינה בבלנדר חזק עם 2-3 כוסות מים ו 2-3 תמרים. את מה שיצא לסנן בבד.
אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים.

חלב קשיו:
השריית קשיו למשך שעתיים עד שלוש, טחינה בבלנדר חזק עם 2-3 כוסות מים, 2-3 תמרים וקמצוץ מלח. את הקשיו אין צורך לסנן כיוון שהוא אגוז רך ומתפרק לחלוטין בטחינה.
חלב קשיו ללא המתקה ופחות דליל – ניתן להוסיף לתבשילים (בדומה להקרמה בשמנת) בדקות האחרונות לבישול, יעשיר כל תבשיל…

חלב אגוזי לוז:
חלב מאוד טעים. אגוזי לוז טריים, מושרים לילה וטוחנים עם 3 כוסות מים ו 3 תמרים. יש לסנן היטב עם בד סינון ולשמור בקירור

 

אבא גיל-מטבח משנה חיים
סדנאות, בישול וייעוץ
050-9910603
https://www.facebook.com/abagil.organic/
http://www.abagil.com/he/

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז