חלב / משקה סויה בהכנה ביתית

הסבר פשוט להכנת משקה סויה בבית

מרכיבים:
3 כוסות (של 250 מ”ל) פולי סויה אחרי השריה של 8 ש’ או יותר (בערך 200 גר’ לפני השריה).
2.5 ליטר מים.
2 כפיות סילאן (לא הכרחי)
1 כפית תמצית וניל (לא הכרחי)

אפשר לשקטול להוסיף גם ממש מעט מלח בריא

 

הכנת חלב סויה ביתית

הכנה:

לגרוס דק את הפולים עם כ-3 כוסות מים בנינג’ה / מג’ימיקס חזק – עד לפירורים שנראים כמו קוסקוס. לפירורים הללו קוראים אוקרה (Okara)…

להעביר לסיר עמוק עם יתר המים ולבשל עד רתיחה תוך ערבוב שלא יגלוש (אפשר גם להסיר קצף מלמעלה), ולאחר מכן על אש קטנה עוד כ-20 דקות.

לאחר הבישול לסנן בבד סינון/בישול לתוך קנקנים / בקבוקים (אני משתמשת בשקית בד של ניצת הדובדבן, מאוד נוח) ולסחוט שאריות (לאחר מעט קירור). הכמות תהיה מעט פחות מ-1.5 ליטר.
בשלב הזה אפשר להמתיק ולהוסיף וניל למשקה.

עם האוקרה שנותרה (4 כוסות) אפשר להכין קציצות ועוד הרבה מאכלים, אפילו עוגות – יש הרבה מתכונים ברשת. אני עשיתי ניסוי קציצות שיצאו מצוינות לדעת הטועמים. ראו מתכון בנפרד.

 

 

מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז