מצרכים
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 גבעולי כרפס, קצוצים לקוביות
- 225 גרם חיטה מלאה (ככוס)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/8 כפית פפריקה חריפה
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 עלה דפנה
- 2 כפיות רוטב סויה
- 1 גמבה אדומה קצוצה לקוביות
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- מאדים את הבצל והכרפס במשך 3-4 דקות עד שמתחילים להתרכך.
- מוסיפים את החיטה והפפריקה וממשיכים לבשל 3-4 דקות נוספות, תוך בחישה כך שהחיטה מכוסה היטב בשמן ובתבלינים.
- מוסיפים מים רותחים ועלי דפנה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הגמבה. מכסים ומנמיכים את החום מבשלים כ 25 דקות או עד שמתרכך.
- מוציאים את עלי הדפנה. בוחשים פנימה את הסויה מתקנים תיבול ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
מתכון של שירי אלנבוגן - נטורופתית