חומוס מעדשים כתומות

מתכון להכנת ממרח ״חומוס״ מעדשים כתומות. כל המרכיבים בריאים, התוצאה טעימה ביותר!

ממרח בסגנון חומוס עשוי מעדשים כתומות

המרכיבים הדרושים להכנת ממרח חומוס על בסיס עדשים כתומות

2 כוסות עדשים כתומות
1/4 כוס טחינה גולמית
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון או יותר לפי הטעם
חצי כפית כמון
מים
מלח בריא לפי הטעם

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית

הוראות הכנה לממרח עדשים כתומות:

שוטפים את העדשים היטב, מסננים ומעבירים לסיר.
מניחים בסיר את העדשים ומוסיפים הרבה מים עד למעל העדשים.
מבשלים עם מכסה פתוח עד שהעדשים רכות לחלוטין, הן לרוב מעט מתפרקות ומשנות את צבען. מסננים את העדשים ושומרים כוס ממי הבישול. מניחים את העדשים המבושלות בבלנדר ומוסיפים את כל שאר הרכיבים כולל הכוס מי הבישול ועוד מים עד לגובה העדשים. טוחנים למרקם חלק לחלוטין. טועמים ומתקנים את התיבול, אם המרקם סמיך מידי מוסיפים מעט מים וטוחנים שוב.
מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים מעל שמן זית, פטרוזיליה קצוצה.

 

מתכון באדיבות הנטורופתית ימית יעיש

בריאות!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז