חביתת קמח חומוס או עדשים

חביתה טבעונית בריאה במיוחד!

חומרים:

1/2 כוס קמח חומוס

2 כפות פתיתי שמרי בירה (לא חובה אך מומלץ)

1/2-2/3  כוס מים

מלח, פלפל שחור ותבלינים אחרים לפי הטעם

שמן זית

אופן ההכנה:

1.שמים בקערית את קמח החומוס ומערבבים מעט עם מזלג, למניעת גושים.

2.מוסיפים תבלינים ואת פתיתי הבירה ומערבבים.

3.מוסיפים מים וטורפים בעזרת מזלג למרקם חלק.

4.מחממים כמות נדיבה של שמן במחבת שטוחה ויוצקים את הבלילה לכדי שכבה דקה (מעט יותר מפנקייק),מכסים מיד ומחלישים את האש.

5.כאשר החביתה מתחילה להיקרש מלמעלה, הופכים אותה בעזרת תרווד.

הצעות גיוון:

לחביתת ירקמוסיפים לבלילה עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, שמיר, ריחן או כל שילוב אחר (כדאי להוסיף גם מעט יותר מים).

לחביתה עם ירקות מגוררים: מגררים לבלילה בצל, גזר וקישוא (או כל ירק אחר שאפשר לאכול בלי בישול ארוך) ומטגנים מעט יותר זמן מהרגיל.

ניתן להחליף את קמח החומוס בקמח עדשים, המעניק טעם מעט שונה, אך טעים לא פחות.

 

תודה רבה ליעל פנואל על המתכון וההסבר מאיר העיניים!

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז