חביתת חומוס ועדשים

הסבר הכנה לחביתה מרשימה על בסיס קמח חומוס וקמח עדשים

חביתה על בסיס חומוס ועדשים

מרכיבים:

2 כפות גדושות קמח חומוס
2 כפות גדושות קמח עדשים
מעט מלח בריא לפי הטעם
רבע כפית אבקת אפייה (הערה מאופיר: ללא אלומיניום)
כחצי כוס סודה (מים מוגזים)
מעט מאוד שמן קנולה לטיגון (הערה מאופיר: בריאותית חשוב להקפיד שכשמשתמשים בשמן קנולה, יהיה זה שמן מכבישה קרה בלבד).

*בחביתה שתמונתה מצורפת כאן נוספו 6 פטריות פורטובלו. פטרזוליה ובצל שטוגן בעדינות.

הכנה:

לערבב את הקמחים, המלח ואבקת האפיה. לחמם שמן במחבת. להוסיף לתערובת הקמחים את הסודה – בהדרגה אך מהר – תוך ערבוב עם מזלג.
*הסודה ואבקת האפיה הן הסיבה לאווריריות – חשוב לערבב ולהעביר מיד למחבת.

הכנה כמו חביתה רגילה אבל אחרי מעט טיגון לבשל זמן קצר עם מכסה על אש קטנה.

אפשר להוסיף עשבי תיבול, בצל, פטריות וכו’.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז