חביתה על בסיס טופו – ד״ר מארק היימן

מתכון ל”חביתה מקושקשת” מטופו מתוך הספר של ד״ר מארק היימן.

מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 10 דקות

 

מרכיבים:

½ ק”ג טופו מוצק

2 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

½ בצל קטן, קצוץ

1 כפית אבקת קארי

2 כוסות עלי מנגולד, קצוצים דק

גזר, מגורר

כפית אורגנו מיובש

כפית בזיליקום מיובש

כף רוטב סויה (בספר ממליץ ד״ר היימן על מותג ״תמרי״ נטול חיטה).

 

הכנה:

שוטפים את הטופו ומייבשים בעדינות. מפוררים לפירורים ומניחים בצד. במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית על להבה בינונית ומאדים את הבצל במשך כ-5 דקות עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים. מוסיפים את הטופו לבצל ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים וממשיכים לאדות עד שעלי המנגולד מתרככים.

ערכים תזונתיים למנה: קלוריות: 155, פחמימות: 5.1 ג’, סיבים תזונתיים: 2.0 ג’, חלבונים: 10.2 ג’, שומנים: 11.6 ג’, כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 184 מ”ג, סידן: 260 מ”ג.

 

המתכון מתוך הספר “לא לסוכרת”, מאת ד”ר מארק היימן, הוצאת פוקוס, 2014

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז