מתכון ל”חביתה מקושקשת” מטופו מתוך הספר של ד״ר מארק היימן.
מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 10 דקות
מרכיבים:
½ ק”ג טופו מוצק
2 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה
½ בצל קטן, קצוץ
1 כפית אבקת קארי
2 כוסות עלי מנגולד, קצוצים דק
גזר, מגורר
כפית אורגנו מיובש
כפית בזיליקום מיובש
כף רוטב סויה (בספר ממליץ ד״ר היימן על מותג ״תמרי״ נטול חיטה).
הכנה:
שוטפים את הטופו ומייבשים בעדינות. מפוררים לפירורים ומניחים בצד. במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית על להבה בינונית ומאדים את הבצל במשך כ-5 דקות עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים. מוסיפים את הטופו לבצל ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים וממשיכים לאדות עד שעלי המנגולד מתרככים.
ערכים תזונתיים למנה: קלוריות: 155, פחמימות: 5.1 ג’, סיבים תזונתיים: 2.0 ג’, חלבונים: 10.2 ג’, שומנים: 11.6 ג’, כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 184 מ”ג, סידן: 260 מ”ג.
המתכון מתוך הספר “לא לסוכרת”, מאת ד”ר מארק היימן, הוצאת פוקוס, 2014