הרינג כבוש משודרג ביתי

מתכון לדג הרינג כבוש ששודרג בבית על ידי צביקה ויעל רובינשטיין.

קצת קשה ״להחליט״ האם זה דג הרינג כבוש במלח, או יותר דג הרינג מוחמץ בחומץ… העיקר שייצא טעים ויחסית בריא!

מרכיבים

– ״דג מלוח״ מסוג הרינג במשקל של כ- 350 גר’ (רצוי זכר שיש לו “חלב”).
– בצל גדול

לרוטב:
– חצי כוס חומץ
– כוס מים
– 5-6 עלי דפנה
– 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
– 10 גרגירי פלפל שחור
– 2 כפיות סוכר (לבריאות מיטבית – עדיף כמה שפחות…)
– 1 כפית מלח בריא.

 

דג הרינג בריא

תהליך ההכנה

– מכניסים את חומרי הרוטב לסיר ומרתיחים כ 10 דקות ואח”כ מצננים.
– מנקים את הדג וחותכים לפרוסות (אפשר להוציא את העצמות) לאחר מכן משרים את דג ההרינג כ- 10 דקות במים כדי לצמצם את המליחות.
– פורסים את הבצל לרצועות עדינות.
– מסדרים בכלי מתאים שכבה של בצל ועליו שכבה של פרוסות הרינג לסירוגין עד למילוי הכלי.
– מוזגים את הרוטב עד לכיסוי המרכיבים ומכניסים למקרר.
– הדג הכבוש מוכן לאחר 3 ימים (למי שלא יכול להתאפק אפשר לטעום גם לאחר יום).

הערות:
1.   במידה ויש לדג “חלב” (זכרים) מרסקים את החלב עם הסוכר עד לקבלת עיסה אותה מערבבים ברוטב לאחר הצינון.
2.   אפשר לטעום לאחר יום ולתקן חמיצות ומלח במידת הצורך

 

מתכון ותמונה באדיבות יעל וצביקה רובינשטיין

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז