הכנת מחמצת/ שאור כוסמין

הכנת הבסיס ממנו ניתן להכין לחם ומאפים ביתיים. 

 

יום ראשון: מערבבים בקערה 50 גרם קמח כוסמין מלא אורגני עם 50 מ"ל מים עד ליצירת מרקם חלק ומכסים בבד או בניילון נצמד. במהלך היום מערבבים ערבוב של כדקה, פעמיים נוספות.

יום שני: מוסיפים 100 גרם קמח כוסמין מלא ו- 100 מ"ל מים, בוחשים היטב ומכסים. גם ביום הזה מערבבים עוד פעמיים במהלך היום.

יום שלישי : מערבבים שלוש פעמים במהלך היום.

יום רביעי : מוסיפים לקערה 200 גרם קמח כוסמין מלא  ו- 200 מ"ל מים, בוחשים היטב ומכסים. גם שוב מערבבים עוד פעמיים במהלך היום.

יום חמישי : מערבבים שלוש פעמים במהלך היום.

יום שישי : השאור מוכן. מעבירים לצנצנת ושמים במקרר . אפשר להתחיל  להשתמש.

בכל אפייה יש להוציא מהצנצנת את הכמות הנדרשת ואת השאר להשאיר במקרר. לא לשכוח ל"האכיל" את השאור כל יומיים – שלושה. כלומר – להוציא מהצנצנת 1/3 מהכמות ולזרוק . במקום זה להוסיף 1-2 כפות קמח כוסמין ולערבב. על פעולה זו יש לחזור אחת ל-3- ימים. יש להקפיד שבצנצנת יהיה מספיק מקום לאוויר ולהתפתחות השאור.  הסימן הטוב ביותר לכך שצריך להאכיל את השאור זה כמות המים שנוצרת ע"ג העיסה. בשאור הזה אפשר להשתמש לנצח. רק בפעם הראשונה זה מצריך שבוע. אח"כ יש שאור נצחי… בהצלחה.

 

תודה עצומה לנילי שמשתפת אותנו בידע הרב והייחודי שצברה בנושא!!!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז