דפי אורז במילוי פירות והפתעות

מתכון לדפי אורז במילוי פירות של נחומה
תערובת פירות
1 חבילת דפי אורז עגולים בגודל קטן.
3 תפוחי גרני- סמיט חתוכים לקוביות.
3 חופנים של חמוציות – ללא סוכר.(או חמוציות רגילות)
2 כפות גדושות צימוקים
קינמון
חופן אגוזי מלך קצוצים גס.
לערבב הנ"ל.
קליפת לימון מגוררת מלימון גדול.
במחבת:
3 כפות דבש + כוס מים – להמיס עד רתיחה קלה.
להוסיף את תערובת הפירות למחבת, לבחוש בעדינות – לאדות על חום בינוני עד שהתפוחים מעט רכים.
להעביר בכף מסננת את הפירות לקערה לערבב עם גרידת הלימון.
לשמור את הנוזלים בנפרד.
לרוטב:
רסק תפוי עץ טבעי, או משומר,לערבב עם כמה כפות יוגורט עיזים + מעט מרוטב הפירות + עלים קצוצים של צרור נענע בינוני, כמה טיפות תמצית וניל ולהמתיק עם סירופ אגבה.
כשהתערובת קרה, למלא דפי אורז, כמו מילוי עלי גפן.
רכוך דפי האורז:
להטביל כל דף בקערת מים חמים עד שממש מתרכך, להוציא ולתת למים ליטוף, להניח על מגבת (בצורה שטוחה) להספיג עם מגבת נוספת מעל.
למלא כף מלאה על גבי השליש הקרוב אלינו, קפול קדימה וקפולי הצדדים לאורך ולגלגל בהדוק קל.
חשוב!!
להניח על גבי משטח משומן מעט, למנוע התדבקות.
(לשמירה במקרר לכמה שעות, לכסות עם נילון נצמד, למניעת התיבשות)
הגשה:
בטמפ. החדר +תוספת אישית של הרוטב.
או
לאפות 10 דקות בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות.
אם מגישים חם, כדור גלידה ליד משמח את החיך

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז