דלורית קלויה בטעם פיקנטי

מתכון לדלורית קלויה בטעם פיקנטי אותה ניתן לגוון, או להחליף, לדלעת או לירקות אחרים.

מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 25 דקות

 

המרכיבים הדרושים:

4 כוסות דלורית מקולפת, חתוכה לחתיכות גדולות*

* המתכון מתאים גם לדלעת ו/או ירקות אחרים (הערת העורך המדעי).

קורט מלח ים בריא

קורט פפריקה, אבקת צ’ילי ופלפל אדום חריף

1 כף שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

דרך ההכנה:

מחממים את התנור לחום של כ-190 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את הדלורית עם שמן הזית, התבלינים והמלח. מניחים על תבנית אפייה ואופים במשך 25 דקות. אחרי
כ-15-10 דקות הופכים את חתיכות הדלורית לצד השני וממשיכים לאפות עד להתרככות.

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות: 93, פחמימות: 16.4 ג’, סיבים תזונתיים: 2.8 ג’, חלבונים: 1.4 ג’, שומנים: 3.5 ג’, כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 44 מ”ג, סידן: 75 מ”ג.

 

מתכון באדיבות הוצאות ספרים ״פוקוס״ מתוך הספר ״לא לסוכרת״ מאת ד״ר מארק היימן.

 

בתיאבון ולבריאות

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז