מתכון לדלורית קלויה בטעם פיקנטי אותה ניתן לגוון, או להחליף, לדלעת או לירקות אחרים.
מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 25 דקות
המרכיבים הדרושים:
4 כוסות דלורית מקולפת, חתוכה לחתיכות גדולות*
* המתכון מתאים גם לדלעת ו/או ירקות אחרים (הערת העורך המדעי).
קורט מלח ים בריא
קורט פפריקה, אבקת צ’ילי ופלפל אדום חריף
1 כף שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה
דרך ההכנה:
מחממים את התנור לחום של כ-190 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את הדלורית עם שמן הזית, התבלינים והמלח. מניחים על תבנית אפייה ואופים במשך 25 דקות. אחרי
כ-15-10 דקות הופכים את חתיכות הדלורית לצד השני וממשיכים לאפות עד להתרככות.
ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות: 93, פחמימות: 16.4 ג’, סיבים תזונתיים: 2.8 ג’, חלבונים: 1.4 ג’, שומנים: 3.5 ג’, כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 44 מ”ג, סידן: 75 מ”ג.
מתכון באדיבות הוצאות ספרים ״פוקוס״ מתוך הספר ״לא לסוכרת״ מאת ד״ר מארק היימן.
בתיאבון ולבריאות