דייסת גרעיני שיבולת שועל ומזונות-על נוספים

האם זו הדייסה הבריאה בעולם? יתכן, ומכל מקום עד כה – זו הדייסה הבריאה ביותר שאני אכלתי בחיי…

יש כאן שילוב של גרעיני שיבולת שועל שלמים. ממש כך – לא שיבולת שועל גסה לעומת דקה, אלא ממש הגרעין בשלמותו!

לבסיס הבריא הזה הוספתי עוד כמה מרכיבים בריאים במיוחד: אוכמניות כחולות, אגוזים, וקקאו נא.

מתכון לדייסה מגרעיני שיבולת שועל שלמים

המרכיבים:

ככוס גרעיני שיבולת שועל שלמים*

כחופן אגוזים שונים לפי הטעם.

כשתי כפות שבבי ניבס מפולי קקאו-נא

טיפל׳ה מלח ושמן זית.

* אני הכנתי כמות גדולה יותר של גרעיני שיבולת שועל מבושלים, ולקחתי ממנה כמות שהתאימה לי למידת הרעב.

דייסה על בסיס גרעיני שיבולת שועל

ההכנה:

את גרעיני השיבולת שועל כדאי להשרות לפחות חצי שעה מראש. לאחר מכן לבשל ״כמו אורז״. אני בישלתי פשוט ב״סיר האורז״ החשמלי. הוספתי מעט מאוד מלח ושמן זית.

את הגרעינים המבושלים שרציתי לאכול באותו הזדמנות העברתי לסיר קטן, הוספתי חלב אורז איכותי (אפשר מים), ובישלתי על אש נמוכה.

הוספתי אוכמניות קפואות (לאחר שטיפתם היטב מהקרח), ושבבי ניבס מקקאו נא.

כשהדייסה הגיע למרקם שאני אוהב העברתי לקערה. הוספתי שקדים ואגוזים שהשרו במים.

 

לא צריך שום המתקה!

 

בריאות לרוב,

אופיר פוגל, נטורופת

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז