חומרים:

1 כוס דוחן

1 בצל קצוץ

2 גזר קצוץ או מגורר

שום כתוש

מלח בריא

פלפל

(אפשר כמובן להוסיף כורכום, כמון, פפריקה וכו')

1 כף שמן איכותי

3 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

1. עדיף (לא חובה) לקלות את הדוחן במחבת על אש נמוכה, כ2-3 דקות, תוך כדי ערבוב.

2.  בסיר לטגן את הבצל, הגזר והשום (אפשר כמובן להוסיף ירקות נוספים) עד לריכוך.

3.  להוסיף את הדוחן הקלוי, התבלינים והמים, להביא לרתיחה.

4. להוריד את הלהבה, לכסות ולבשל עד לספיגת הנוזלים  (כחצי שעה).

בתיאבון / לשובע

נ.ב., 1.  מתכון זה עובד גם אם מערבבים אורז מלא ודוחן ביחסים שונים.  יש לוודא שכמות המים מתאימה וזמן הבישול מתאים, אבל זה לא שונה בהרבה אם משתמשים בדוחן בלבד. טוב לכאלה שרוצים להנות מתכונותיו הטובות של הדוחן ולא  אוהבים את טעמו. 2.  במקום המים אפשר (וכדאי) לעשות מרק צלול מירקות או מרק מיסו.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז