דג לבן בתנור

מתכון לדג בתנור – בקלה או דומה לו – ברסק פלפלים

 

אופים בתנור 3 פלפלים אדומים בשרניים ופלפל צ’ילי. *הערות לטיפול בפלפלים בהמשך

בינתיים מטגנים קלות בשמן איכותי 5 שיני שום. מוסיפים נתחי בקלה או דג לבן אחר שמעדיפים. מטגנים מצד העור. הופכים מטגנים כמה דקות. מוציאים את הדגים.  באותה מחבת מטגנים 2 בצלים קצוצים. **הערות לטיגון הדג בהמשך

קולפים את הפלפלים. ומוציאים את הגרעינים.

מרסקים במוט בלנדר את הבצלים והפלפלים למחית.

מעבירים למחבת את הדגים ואת הרסק . מבשלים יחד כמה דקות (5-8 דקות). טועמים ומתבלים במלח לפי  הצורך.

 

 

*האפייה והטיפול בפלפלים:

אפיית הפלפלים בתנור 25-30 דקות חום גבוה.  220 מעלות צלסיוס.

מדובר בפלפלים בשרניים. כשהינה שלמים ולא חצויים.

טכניקת קילוף הפלפלים השלמים: משאירים את הפלפלים בתנור לאחר כיבויו,  עד שמתקרר. בערך חצי שעה. פעולה זו מקלה על הקילוף.

 

**לגבי סוג הטיגון:

מוזגים למחבת שמן זית כתית מעולה, במידה שיכסה את תחתית המחבת ולא יותר.

כשהשמן חם מניחים את הדג בזהירות. בלהבה גבוהה עומדים ליד המחבת ומשגיחים. רואים בעין שהדג מצטמק מעט ומזהיב בקצוות מסביב. זה אומר שהדג מטוגן בצד שמונח על המחבת.

הופכים.

הצד שאין בו עור,  מיטגן מהר יותר 2-3 דקות.

ניתן להנמיך לאש קטנה ולכסות. ואז הדג יפריש מנוזליו  ויתן מעט רוטב.

 

מתכון באדיבות מלכה לוי גורן

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז