דג בקלה בריא

מתכון לדג בקלה (1) בתנור

 

שמים בתבנית קרמית  או זכוכית,  לא אלומיניום, דגי בקלה(2).  אחד על גבי השני כשהם נקיים ומנוגבים בנייר.

מעל הערימה מוזגים רוטב אסייתי חריף איכותי (3) ללא תוספות תעשייתיות.

מעל הרוטב מפזרים ביד רחבה זעתר… מלח בריא.. וקמח כוסמת עדי כדי כיסוי הדגים.

אופים בחום גבוה כ- 220 מעלות צלזיוס, ב-  45 דקות.

מכבים את התנור.

מוזגים שמן זית כתית מעולה.

משאירים בתנור רבע שעה.

 

אין צורך “להתעסק”  עם הדג.  פשוט מניחים את כל  הדגים אחד על גבי השני בתבנית. הסוד הינו האפיה הארוכה. הדגים מצטמקים במשך האפיה וטעם התבלינים נספג.

 

ואוכלים לבריאות ולתאבון.

 

  • (1) בקלה זה שם של קבוצת דגים. לעיתים נקראים קוד, שיבוט, הייק או מרלוזה
  • (2) קניתי דג בקלה מוקפא. כ- 10 יחידות בשקית. הפשרתי  קודם ההכנה.
  • (3) יש כמה סוגי רטבים אסייתים על בסיס צ’ילי.  אני השתמשתי למתכון זה ב”רוטב צ’ילי חריף”.

 

מתכון באדיבות מלכה לוי גורן

תגובות אחרונות