דאל פריי

מצרכים:

3-4 כפות שמן זית איכותי או לפתית איכותי

1-1/2 כוסות עדשים כתומות שלמות ושטופות

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית זרעי כמון

1/2 בצל סגול קצוץ

4 שיני שום קצוצים

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

פלפל ירוק חריף לפי הטעם

עגבניה גדולה חתוכה לקוביות

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

4 כוסות מים

הכנה:

מחממים שמן במחבת מוסיפים זרעי כמון וכוסברה עד להשחמה, מוסיפים לפי הסדר ומשחימים ג'ינג'ר, בצל ,שום ,פלפל חריף, עגבניה, כורכום ומבשלים עד לקבלת רביכה. מוסיפים מלח.

מוסיפים את העדשים השטופים ומטגנים מספר דקות.

מוסיפים את המים ומבשלים כ-1/2 שעה, בסיר מכוסה מערבבים כל 10-5 דקות

מוסיפים 1 כפית קיצן קינג מסלה (או גרם מסלה) כשמוכן מכבים את האש

ומוסיפים עלי כוסברה קצוצים.

 

ותודה רבה למשה בקר על המסע המוצלח שלו להודו!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז