דאל עדשים

מרכיבים:

1 וחצי כפיות כורכום

1 כפית כמון

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית זרעי חרדל

1 כפית פתיתי צ'ילי

1 בצל גדול, קצוץ

3 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ

500 גרם עדשים כתומות, שטופות

2 חופנים של כוסברה טרייה, קצוצה

400 מ"ל חלב קוקוס אורגני

300 גרם תרד, קצוץ

מיץ מחצי לימון

1 כף סויה תמרי

מלח

להגשה : קשיו קצוץ

אופן ההכנה: לחמם סיר רחב ולהכניס את התבלינים לטיגון של דקה (שלא ישרפו). להוסיף את הבצל, הג'ינג'ר, הכוסברה וחלב הקוקוס ולערבב היטב. על אש בינונית לבשל כ 18-20 דקות עם מכסה סגור. לערבב מדי פעם. אפשר להוסיף מים במידה ויש צורך.

להוסיף את התרד הקצוץ ולבשל עוד דקה. להסיר מהאש. להוסיף את הלימון, הסויה ומלח. לערבב היטב. למזוג לקערות. אפשר להגיש עם קשיו מעל ויוגורט עיזים בצד.

תבשיל מהמטבח ההודי, מלא בטעמים ובתבלינים מרפאים. מכיל חלבון מהצומח, קל לעיכול ומשביע ביותר.

 

אפרת נפתלי, נטורופתית

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז