דאל טארקה – שפית כרמית אלקיים

נזיד עדשים הודי, פשוט וקל. מבשלים עדשים כתומות וממש לפני ההגשה, מטגנים שום ותבלינים ומוסיפים לתבשיל – זה הטארקה.

מתכון מאת שפית כרמית אלקיים, מתוך סדנת בישול אוכל הודי – בריא

חומרים ל 4 מנות

1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב בהרבה מים

3-4 כוסות מים

1 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

1 עגבניה חתוכה לקוביות

אם אוהבים:  פיסת  צ'ילי ירוק חתוך לקוביות

לטארקה

3 כפות שמן זית איכותי

1/2 כפית זרעי כמון

1/2 כפית זרעי חרדל שחור

1/2 כפית פלפל צילי גרוס (לא חובה)

2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות

כוסברה טריה

הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים במים זורמים עד שהמים שקופים ונקיים. משרים את העדשים בקערת מים למשך 10 דקות.
  2. מעבירים את העדשים עם 4 כוסות מים לסיר, מוסיפים את קוביות העגבניה, מלח, כורכום וצי'לי.
  3. לאחר שהמים רתחו ,  מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים כעשרים וחמש דקות עד שהעדשים נמסו לגמרי.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת קטנה על להבה נמוכה.  מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עד שהשום מזהיב. מוסיפים זרעי חרדל שחורמערבבים עם כף עץ. מוסיפים את זרעי הכמון ומערבבים שוב. יש חשיבות לסדר שבו מכניסים את התבלינים למחבת. אל תתנו להם להשרף!
  5. מעבירים את תכולת המחבת לסיר ומכסים מיד במכסה על מנת לשמור על הטעם והריחות המטריפים.
  6. מוסיפים כוסברה  לסיר, מערבבים  היטב ומגישים. נפלא על אורז מלא.

ההחלטה לגבי כמות המים בתבשיל היא לשיקולכם . אם אתם מעדיפים תבשיל נוזלי יותר או סמיך יותר – שחקו עם כמות הנוזלים.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז