גרנולה שיבולת שועל פריכה

הסבר להכנה ביתית של גרנולה משיבולת שועל שיוצאת פריכה.

הגסטרואנתרולוג ד״ר וויל בולסוויץ שהמתכון הזה מופיע בספרו ״מהפיכת המיקרוביום״ כותב עליו את הדברים הבאים:
״הגרנולה הזו היא תוספת מושלמת לשייקים ולמנות בקערה. אנחנו אוהבים גם לנשנש לבד את הגרנולה הפריכה ובעלת המתיקות המעודנת הזו עם מעט חלב צמחי. אף שהחמוציות הן תוספת אפשרית בלבד, אנחנו מתים על הטעם החמוץ-מתוק ועל המרקם הצמיגי שלהן!״

המרכיבים הדרושים:

¼4 כוסות
2 כוסות שיבולת שועל גסה
1 כוס שבבי קוקוס לא ממותק
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפות זרעי צ’יה
2 כפות זרעי המפ
2 כפות זרעי פשתן טחונים
1 כפית קינמון טחון
¾ כפית מלח
2 כפות שמן חמניות אורגני (אני ממליץ יותר על שמן לפתית בכבישה קרה. אופיר פוגל)
¼ כוס סירופ מייפל 100%
1 כפית תמצית וניל
½ כוס חמוציות מיובשות (לא חובה).

 

איך מכינים גרנולה משיבולת שועל שתצא פריכה?

לחמם את התנור ל-120 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה.
לערבב בקערה גדולה את שיבולת השועל, הקוקוס, אגוזי המלך, זרעי הצ’יה, זרעי ההמפ, זרעי הפשתן, הקינמון והמלח.
לערבב בסיר קטן על אש בינונית את שמן החמניות וסירופ המייפל. להביא לרתיחה, ואז להסיר מהאש ולהוסיף את תמצית הווניל.
להוסיף את תערובת הסירופ לקערת שיבולת השועל ולערבב היטב. לפזר את הגרנולה בשכבה אחידה על תבנית האפייה. לאפות במשך 90 דקות, עם ערבוב כל 15 דקות, עד שהגרנולה חומה-זהובה.
להניח לגרנולה להתקרר לגמרי, ואז להוסיף את החמוציות (לא חובה) ולהעביר למכל אטום. אפשר לאחסן את הגרנולה במשך כמה שבועות במקרר, או עד 3 חודשים במקפיא.

 

מתכון באדיבות הוצאת ספיר ״פוקוס״.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז