גרנולה עשירה

כאן בהמשך מתכון לגרנולה עשירה מרובת מרכיבים. בקישור הבא ניתן למצוא גם מתכון פשוט להכנת גרנולה, בצורה שמאפשרת יותר שליטה על ההשפעות הבריאותיות של הגרנולה.

מרכיבים לכמות גדולה – אפשר להפחית לחצי או רבע:

*1 ק"ג קוואקר
*חצי כוס שמן קוקוס
*4 כפות סילאן
*רבע כוס סירופ מייפל טבעי (אפשר פחות אם רוצים פחות מתוק – בדקו אחרי הערבוב עם הקוואקר)
*6-5 כוסות אגוזים וגרעינים: מלך, פקאן, לוז, שקדים, ברזיל, פיסטוק, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת וכד' – קצוצים גס בפולסים במג'ימיקס.
*200 גר' קוקוס טחון – לקלות במחבת עד שמשחים (זה קורה מאוד מהר, מומלץ להחזיק את המחבת קצת מעל האש ולערבב תוך כדי)
*1.5 כוסות פירות יבשים ללא תוספת סוכר חתוכים קטן: אננס, פאפאיה, חמוציות.
*חצי כוס פולי קקאו גרוסים

הכנה:
לפזר את הקוואקר על נייר אפיה בתבנית גדולה. לערבב בקערית – שמן קוקוס, סילאן ומייפל. לפזר את רוב התערובת מעל הקוואקר ולערבב טוב עם הידיים. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180-170 מעלות ולערבב כל כמה דקות עד שהכל משחים (סה"כ כחצי שעה).
בתבנית נפרדת לפזר מעל נייר אפיה את האגוזים הקצוצים. לפזר את שאר תערובת שמן הקוקוס, הסילאן והמייפל ולערבב טוב. להכניס לתנור לכ-10 דק' ולערבב כל כמה דקות.
אחרי שהכל מתקרר – להוסיף קוקוס קלוי, פולי קקאו גרוסים ופירות יבשים חתוכים.
לשמור בצנצנות סגורות.

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר, מנהלת קבוצת בישול לאוכל טבעוני שמח

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז