גלילי חצילים ממולאים בממרח עגבניות מיובשות וגבינת טופו

מתכון מפנק, למי שמוכן/ה להשקיע בסבלנות…

3 חצילים גדולים. לחתוך לאורך פרוסות בעובי של קצת יותר מס"מ. להניח מעל ומתחת נייר סופג לכחצי שעה.

להבריש על החצילים: שמן קנולה (לפתית בכבישה קרה) עם מלח בריא, פלפל, שום כתוש.

להניח בקערה עם מים רותחים 4 עגבניות גדולות עם חריץ קטן, למשך כחצי שעה. לחתוך לפרוסות (ואז להסיר בקלות את הקליפה שמסביב) ולהניח על תבנית משומנת.

מילוי 1: פסטו עגבניות מיובשות – כוס עגבניות מיובשות מושרות במים רותחים לכשעה, לסנן ולרסק במג'ימיקס עם חצי כוס אגוזי מלך, שמן זית, לימון, מעט מים, מלח ופלפל – הממרח צריך להיות סמיך.

מילוי 2: גבינת טופו עם פיסטוק: לרסק חצי כוס פיסטוק קלוף – לטחון + 1 חב' טופו + 1 כף מחית פיסטוק,  3-2 מבין פרוסות החצילים שהתרככו בתנור (אלה שהתחרבשו 🙂 אחרי ספיגת נוזלים, מיץ לימון, מלח, פלפל.

*במקום פיסטוק ומחית פיסטוק אפשר להוסיף 2 כפות פתיתי שמרי בירה.

למרוח על כל פרוסת חציל שכבה דקה של פסטו עגבניות מיובשות ושכבה עבה של הגבינה, לגלגל ולהניח בצפיפות מעל העגבניות – אופקית או אנכית (בתמונות – 2 אפשרויות).

למרוח מעל עם מברשת את שארית השמן עם השום והמלח ולהכניס לתנור (עדיין על 200) ל-25-20 דק'.

כשמוכן לפזר למעלה פטרוזיליה קצוצה ושקדים פרוסים קלויים.

ואפשר אותו דבר עם זוקיני

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר.

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה ולקבל מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים מוזמן לשלוח הודעה למספר  054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז