גולדן מילק – משקה כורכום

מתכון לגולדן מילק מאת הנטורופתית המדהימה – אפרת רני.

כמות מתאימה לכ- 2 מנות:
2 כוסות מים
1 כוס משקה צמחי-בריא (משקה סויה כנראה פחות מוצלח להרתיח)
1/2 כפית כורכום או 2 פרוסות שורש כורכום טרי (הטרי מומלץ בהרבה!)
2 פרוסות ג’ינג’ר טרי
2-3 מקלות קינמון (ממליץ לבחור היטב את סוג הקינמון)
3 תרמילי הל

דרך ההכנה הפשוטה:

לבשל בסיר, אחרי רתיחה להנמיך להבה ולהמשיך לבשל לפחות עוד 15-20 דקות.
אפשר לוותר על אחד מהתבלינים -קינמון או ג’ינג’ר או הל למי שלא אוהב.
אני מכינה לי בבוקר ואז מדי פעם מחממת ואז הילדים גם שותים.  אפשר להכין כמות יותר גדולה ואם נשאר לסנן ולשמור במקרר, מחזיק מעמד ממש טוב כמה ימים.  אני מכינה עם סויה ללא סוכר או עם אוטלי בריסטה (שיבולת שועל)
כמובן אם יש ברקע סכרת (או סנדרום מטאבולי) אז יותר דגש לקינמון, אם צריך לחזק את מערכת העיכול אז יותר הל ואפילו כפית זרעי שומר.

 

בריאות

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז