גולדן מילק / ממרח כורכום

לכורכום יש הרבה מעלות הוא אחד התבלינים הכי שימושיים אצלי במטבח מנסה להכניס אותו בכל הזדמנות עם אורז ועדשים, מרקים ולאחרונה גם במשקה חלב טבעוני הנקרא גולדן מילק ( להלן מתכון).

בכדי שהכורכומין יספג בגוף הוא זקוק לעזרתו של הפלפל השחור אחרת הוא עובר בגוף בלי להיספג כראוי. הכורכומין נוגד דלקת, נוגד חימצון, מחזק את מערכת החיסון, עוצר בעיכול, מעולה לכבד, עוזר לתפקוד המוח ומפחית סיכון למחלות לב . מדהים !

מאוד חשוב לקנות תבלינים טריים ככל האפשר ווממקור מהימן . בחניות טבע אפשר למצוא את שורש הכורכום בצורתו הטרייה, אני חותכת אותו דק וביבשת אותו בטמפ נמוכה עד שהוא יבש ואז טוחנת במטחנת תבלינים או קפה.

בכדי להכין את המשקה אנחנו מכינים קודם ממרח כורכום שאותו אפשר להכניס גם למאכלים ותבשילים חמים או קרים ( אפילו ליוגורט ).

ממרח כורכום:

1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית ג'ינג'ר יבש 1/2 כפית קינמון  1/2 כפית הל  1/4 כפית מלח הימליה או אטלנטי 1/2 כוס כורכום יבש 1 וחצי כוס מים טובים 1/2 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה 1/4 כוס דבש או סוכר קוקוס ( אופציונלי).

להוסיף לקערה פלפל שחור, ג'ינג'ר, קינמון, הל ומלח. להניח בצד בסיר קטן להוסיף כורכום וכוס וחצי מים. על אש נמוכה לערבב עם כף עץ עד לרתיחה להוסיף עוד חצי כוס מים ולהמשיך לערבב.  להוסיף את שאר התבלינים להמשיך לערבב כ-3 דקות עד קבלת מרקם ממרחי. להוריד מהאש ולהכניס שמן קוקוס ואם רוצים את הממתיק להעביר לצינצנת מזכוכית ולקרר.

נשמר במקרר עד 3 שבועות

להכנת החלב : לחממם חלב סויה או חלב אורז או חלב קוקוס ואורז להוסיף חצי כפית גדושה על כוס חלב להביא לרתיחה על אש קטנה. ולהתענג במיוחד בערב בסתיו חורף המממש ובא המשקה הטעים יעזור לנו לשמור על מערכת חיסון ועיכול בריאה .

דנה סמור  מדריכת מזון טבעוני מבריא נייד 0525-118409

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז