גבינת קשיו אפויה

מתכון יצירתי לגבינת קשיו אפויה.

מרכיבים:

כמות מרכיבים מתאימה למסננת-רשת בגודל בינונית. יוצאת ״כיפת גבינה״ עם בסיס בקוטר 20 ס”מ בערך (כמו בתמונה השנייה שכאן למטה).

גבינה:

300 גר’ אגוזי קשיו

חצי כוס מים

מיץ סחוט מלימון אחד ומעט מלח

ציפוי:

רבע כוס שמן זית עם זעתר ומלח.

רבע כוס שמן זית עם פפריקה מתוקה ומלח

גבינת קשיו אפויה

הכנה:

לסנן ולרסק במג’ימיקס את הקשיו, המים, מיץ הלימון והמלח לעיסה אחידה דמויית יוגורט. בשלב זה אפשר להוסיף תבלינים כמו פפריקה או זעתר, או לערבב עם שמן זית ולימון ולמרוח מעל עם מברשת סיליקון כשמוכן.

להניח בתוך מסננת רשת למשך לילה (או 8-7 שעות) במקרר.

לוודא שהנוזלים יצאו ואז לחמם תנור ל-180 מעלות, להפוך במהירות את המסננת מעל נייר אפייה בתבנית, ולאפות במשך כ-40 דקות, או עד שהצבע למעלה שחום.

וכאן תמונה של גבינת הקשיו האפויה כשנעשה שימוש בשני סוגי התבלינים / הצבעים:

גבינת קשיו אפויה

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז