גבינת סויה בהכנה ביתית

מצרכים להכנת הגבינה – כדאי להכין כמות גדולה, לחלק למנות, ולתבל בכמה תיבולים

2 ליטר  חלב סויה איכותי ולא ממותק

מיץ סחוט מלימון וחצי

2 כפיות קטנות של מלח איכותי (כמות אשלגן ונתרן מאוזנות).

בסיר גדול מחממים את החלב. כשמתחילה רתיחה בשוליים שופכים פנימה את הלימון והמלח, מערבבים, מכבים ומסירים מהאש.

בסיר  נוצרה תעבורת מימית ובה "עננים" של גבינה.

מקררים ובינתיים מכינים מסננת גדולה ובתוכה בד כותנה נקי (חיתול בד, בד ערבי או מגבת מטבח לא שעירה).

שופכים את התערובת שהתקררה לתוך המסננת עם הבד ונותנים למים להסתנן מבעד לבד.

ככל שהמים יסתננו יותר, הגבינה תהיה מוצקה יותר.

כשמגיעים למוצקות הרצויה ניתן לחלק למנות ולתבל כל מנה בטעם אחר.

הצעות לתיבול

זעתר, זיתים קצוצים, מלח,  פלפל גרוס, שמן זית.

בצל ירוק  ושמיר קצוצים, שמן זית מלח ופלפל גרוס

פפריקה אדומה, זרעי קימל שבורים, בצל לבן קצוץ דק, מלח, פלפל גרוס, שמן זית

שום מרוסק, כמון טחון, מלח, פלפל גרוס, שמן זית

 

בתאבון !

יעל בדולח

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז