ברוקולי. פשוט. טעים

כל כך הרבה פעמים יוצא לטעום ברוקולי לא טעים, שממש חובה להכיר את הדרך הפשוטה ביותר להכין ברוקולי פשוט וטעים.

המרכיבים פשוטים. צריך רק מעט תשומת לב במקומות הנכונים.

 

המרכיבים:

שקית ברוקולי קפוא או כמות דומה של ברוקולי טרי (אצלי יוצא טוב יותר דווקרא עם הקפוא).

2-5 שיני שום (תלוי עד כמה אוהבים את טעם השום).

שמן זית כתית מעולה.

ככפית מלח בריא.

 

הכנה:

ברוקולי טרי – לחתוך היטב ולהוציא חתיכות עבות או גסות מדי. את הגזע הראשי חותכים גם לכמה חתיכות.

ברוקולי קפוא – שוטפים יהטב במים במסננת על מנת ״לשטוף״ את מרבית הקרח.

ממלאים 1-2 ס״מ מים בתחתית סיר רחב.
מוסיפים מעט שמן זית, מלח ושום כתוש.
אחרי שמתחיל לבעבע, מוסיפים את הברוקולי.
מכסים את הסיר.

חשוב לגשת כל כדקה על הסיר ולנער אותו עם המכסה הסגור.

חשוב ביותר להימנע מבישול יתר!!! יש לטעום מדי פעם ולוודא שהברוקולי לא איבד מטעמו…

כשהברוקולי מוכן מכבים את האש ומעבירים לקערת הגשה, או כלי לקירור למשך כמה דקות.

יש הגורסים שיש להעביר את הברוקולי מיד לקרח, אבל אני טרם הצלחתי להבין כיצד עושים זאת נכון. אשמח ללמוד…

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז