בראוניז טבעוני

חומרים ל״בראוניז״:

1/2 ק״ג כוסמת אורגנית ירוקה.

כוס זרעי פשתן.

5 תפוחי עץ קטנים.

בננה אחת.

כוס דבש.

2 או 3 כפיות קינמון טחון.

מים מסוננים.

1/3 כוס שמן זית .

 

אופן ההכנה:

משרים את הכוסמת למשך הלילה, מעבירים למסננת ושוטפים היטב. מכסים וממתינים לנביטה.

משרים את הפשתן מערבבים את הפשתן עם הכוסמת וטוחנים טחינה גסה.

מכסים וממתינים לטפיחה (כמו שעושים עם לחם כוסמת).

חוצים את התפוחים מפזרים עליהם את הקינמון ואופים כשעה ב 200 מעלות.

מרסקים את התפוחים האפויים עם הבננה. מוסיפים לתערובת של הכוסמת והפשתן. מסיפים את שאר החומרים. מקפלים לעיסה אחידה ומורחים שכבה דקה על תבנית עם נייר אפיה. מסמנים עם סכין ריבועים ואופים ב 170 מע' עד שמוכן . בערך 40 דקות. לבדוק שלא ישרף.

כדאי גם לנסות לאפות בתבנית עמוקה כמו שאופים את הלחם. על מנת לקבל עוגה טעימה לשבת.

בהצלחה

שי

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז