בצל ממולא

מצרכים
- 2-3 בצלים גדולים
- כוס אורז מלא
- פלפל, מלח, כמון, כורכום, מעט שמן זית.
- פטרוזיליה, שמיר, נענע, כוסברה (אפשר גם בלי)
- 2-3 גזר
- 2 לימונים
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הבצלים במים עד שמתרככים. (לפני כן יש לחרוץ את הבצל לאורכו עד הליבה).
  2. לאחר התרככות, להפריד לגלדים, ולתת להתקרר. לטגן בצל קצוץ בשמן זית, להוסיף את האורז, גזר מגורד בפומפיה, את כל העלים, והתבלינים.
  3. להוסיף שתי כוסות מים ולתת לאורז להתבשל.
  4. לקחת סיר ולרפד את תחתיתו בפרוסות בצל, להוסיף מעט שמן זית, למלא את גלדי הבצל באורז שבושל בסיר, ולהניח בסיר בשכבות.
  5. לסחוט לסיר את הלימונים, להניח צלחת על הבצלים ולתת לזה להתבשל כחצי שעה.
  6. לסחוט לסיר את הלימונים, להניח צלחת על הבצלים ולתת לזה להתבשל כחצי שעה.
  7. להוציא את הבצלים מהסיר, להניח בתבנית ולשים בתנור לעוד 15-20 דקות להשחמה קלה.

בתיאבון! איריס

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז