מצרכים
- 2-3 בצלים גדולים
- כוס אורז מלא
- פלפל, מלח, כמון, כורכום, מעט שמן זית.
- פטרוזיליה, שמיר, נענע, כוסברה (אפשר גם בלי)
- 2-3 גזר
- 2 לימונים
אופן ההכנה
- מבשלים את הבצלים במים עד שמתרככים. (לפני כן יש לחרוץ את הבצל לאורכו עד הליבה).
- לאחר התרככות, להפריד לגלדים, ולתת להתקרר. לטגן בצל קצוץ בשמן זית, להוסיף את האורז, גזר מגורד בפומפיה, את כל העלים, והתבלינים.
- להוסיף שתי כוסות מים ולתת לאורז להתבשל.
- לקחת סיר ולרפד את תחתיתו בפרוסות בצל, להוסיף מעט שמן זית, למלא את גלדי הבצל באורז שבושל בסיר, ולהניח בסיר בשכבות.
- לסחוט לסיר את הלימונים, להניח צלחת על הבצלים ולתת לזה להתבשל כחצי שעה.
- לסחוט לסיר את הלימונים, להניח צלחת על הבצלים ולתת לזה להתבשל כחצי שעה.
- להוציא את הבצלים מהסיר, להניח בתבנית ולשים בתנור לעוד 15-20 דקות להשחמה קלה.
בתיאבון! איריס
תגובות אחרונות