בצלים ממולאים

מרכיבים:

8 בצלים

2 כוסות אורז

צרור מנגולד

צרור פטרוזיליה

1/2 צרור שמיר

בצל קצוץ אחד

חצי לימון

הכנת הבצלים:

1. חורצים בצלים גדולים יחסית על קליפתם, מהגבעול ועד לשורש, עד קו האמצע.
2. מבשלים במים רותחים כ 15-20 דקות עד לריכוך.
3. מצננים, מקלפים את הקליפה וחותכים קצוות.
4. מפרקים לגדלדים כ 4-5 לבצל, תלוי בגודל.

מילוי:
אורז מלא לא מבושל, מנגולד, פטרוזיליה, שמיר, בצל קצוץ, כורכום, מלח, פלפל שחור, מעט שמן זית, מיץ לימון.
6. שמים כחצי כף +-, תלוי בגודל הגלד, מגלגלים לפי הצורה הטבעית, מניחים בסיר עם התפר כלפי מטה.
7. מערבבים 3/4 כוס מים, לימון, סילאן, מלח פלפל וקנמון.
8. שופכים על הבצלים, מכסים בצלחת ומכסה, מרתיחים ומבשלים כשעה. סיום וקרמול בתנור, או על פלטה.
את שאריות הבצל ניתן לקצץ מעל או לפזר בתחתית הסיר.

בהצלחה, בתאבון ולבריאות

אורית

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז