בצלים ממולאים באורז

לתבנית של 20×30 cm או קצת יותר

 

חומרים:

6 בצלים גדולים מקולפים + שניים קצוצים

3 בצלים מגוררים גס

1⁄2 עד 1 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר קצוצות גס

2 כוסות (של 250cc) אורז מלא ארוך

מעט שמן זית

מלח + בהרט

1⁄2 כוס תמצית תמרהינדי

 

הכנת הבצלים למילוי:

1. מרתיחים 2.5 ליטר מים בסיר שיכול להכיל גם את 6 הבצלים.

2. חותכים כל בצל באופן הבא:

a. חותכים את את שני הקטבים

b. חותכים כל בצל לאורכו עד לצירו המרכזי.

3. מבשלים את הבצלים כ-15 דקות עד שהם מתרככים ונפתחים קצת.

4. מוציאים אותם ומעבירים לכלי עם מיים קרים

5. לא שופכים את מי הבישול

 

הכנת המילוי:

1. מטגנים את שני הבצלים הקצוצים במעט שמן זית עד שיזהיבו.

2. מוסיפים את הגזר המגורר ומאדים עוד 3 דקות.

3. מוסיפים את האורז ומאדים עוד דקה.

4. מוסיפים את החמוציות +1 או 2 כפיות מלח + כפית בהרט. אפשר להוסיף גם מעט פילפל לבן.

5. מוסיפים 1⁄2 2 כוסות מי בישול הבצלים

6. מבשלים עד שהמיים נספגים (כ-20 דקות) על אש קטנה

7. מקררים מעט

מילוי הבצלים:

1. מפרידים את הבצלים לגלדים.

2. ממלאים כל גלד בכף גדושה אורז מגלגלים את הגלד ומסדרים בתבנית בצפיפות.

3. לאחר שמסיימים למלא, מערבבים את מי בישול הבצלים שנותרו עם התמרהינדי ומסיפים כפית מלח ושופכים על הבצלים בתבנית.

4. הנוזלים צריכים להגיע עד לשלושת ריבעי גובה הבצלים. אם חסר נוזלים אז מוסים עוד קצת מים.

5. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור ב-180מעלות עד שהמיים נספגים ברובם (צריכה להישאר שלולית רדודה של רוטב בתחתית התבנית) זה בערך 40 דקות.

 

תודה רבה לאראלה על המתכון מורכב! אך התוצאה מדהימה!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז