אורז צבעוני עם רימון וקצח

הרימון מלך השולחן ציבעו עז טעמו חמוץ מתוק הוא  עוזר לנו במחלות רבות בגלל הריכוזים הגבוהים של : נוגדי חימצון ,ויטמינים ומנטרלים , וחומצות מאפשרים לנו להלחם בבעיות בריאותיות שונות . אז למה אנחנו לא צורכים אותו הרי הוא גדל בכל חצר ופינה.. קצת קשה לקלפו ואנחנו מתעצלים

איך מקלפים רימון ? (בלי להתלכלך)

שיטה 1 : חותכים את הראש איפה שהכתר חותכים לפלחים כמו תפוז ובקערה מרוקנים עיי קימור הפלח

שיטה 2 :חותכים לחצי ומעל קערה עם מסננת מכים עם כף מתכון נפלא וחגיגי לארוחת החג

 

אורז צבעוני עם רימון וקצח

מרכיבים:

2 כוסות אורז בסמטי מלא 2 גזרים  1 סלק 1 רימון  4 כפות עירית קצוצה  5 כפות שקדים פרוסים או צנוברים.  כף שמן קוקוס

רוטב : 1/4 כוס שמן זית , מיץ מתפוז ,3 כפיות קצח , מלח אטלנטי

 

הכנה:

בסיר מחממים שמן קוקוס ומוסיפים את האורז

מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים עד שהמים נגמרו או האורז רך אך לא דביק.

פותחים את המכסה ונותנים לאורז להתקרר.

בפומפייה או בקולפן מגרדים גזר וסלק, מפרידים את גרגירי הרימון ומוסיפים לקערה, מוסיפים עירית קצוצה ושקדים, מערבבים את הרוטב לחוד בצנצנת ושופכים על הירקות בקערה, מוסיפים את האורז ומערבבים.

 

חגים בריאים ומאושרים

דנה סמור  שפיית ומדריכת בישול טבעוני מבריא  0525118409

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז