מצרכים
- 2 וחצי כוסות אורז בסמטי
- כוס כוסברה קצוצה היטב
- כוס שמיר קצוץ היטב
- כוס אפונה טריה או פול טרי
- שמן קנולה משובח (כבישה קרה)
- מלח, פלפל וכמון
- מים
אופן ההכנה
- להרתיח הרבה מים בסיר גדול
- כשהמים רותחים להוסיף את האורז ולבשל 3 דקות
- לאחר 3 דקות יש לשפוך את כל האורז והמים למסננת ולשטוף מעט את האורז במים קרים
- כעת יש להוסיף לסיר (שכבר התקרר) שמן שיכסה את התחתית (חייבים)
- לשים שליש מאורז עליו שליש מהכוסברה שליש מהשמיר ושליש מהאפונה או הפול וכך לעשות עד שכל המוצרים ישכבו להם בסיר
- לשים את הסיר על אש גדולה ולהוסיף לסיר שתים וחצי כוסות מים עם כל התבלינים
- כשהמים רותחים, חובה! להעביר את הסיר לאש קטנה ביותר, תהליך הבישול יקח כ- שעה וחצי
מתכון המתאים לדיאטת אורז ו/או דיאטת ניקוי באדיבות פיני.