אורז כתום – מתוק

מתכון לתבשיל אורז עם ירקות כתומים וקינמון, יוצא בטעם מתוק עדין וגורף מחמאות לרוב.

מרכיבים:

1 כוס אורז (אני משתמש במתכון זה באורז עגול מלא).

2-3 גזרים

דלעת בגודל כפול בערך מהגזרים.

כחופן צימוקים.

אבקת קינמון איכותית

מעט מלח בריא ושמן זית איכותי.

 

הכנה:

חותכים את הגזרים לקוביות קטנות, ומחממים אותן בסיר עם שמן זית איכותי. 2-4 דקות.

מורידים את הקליפה העבה מהדלעת, חותכים לקוביות בעובי 1-2 ס״מ. מוסיפים לסיר עם הגזרים לעוד 2-3 דקות.

מוסיפים את האורז לסיר, ל״טיגון״ נוסף של 2-3 דקות.

בכל השלבים הללו, לערבב בתדירות גבוהה את החומרים שבסיר עם כף עץ. להיזהר לא לשרוף שום דבר. הירקות צריכים להתרכך, לא יותר מכך.

 

מוסיפים לסיר 2 כוסות מים על כל כוס אורז.

מוסיפים קינמון, מעט מלח וצימוקים.

מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר.

מבשלים כ – 40 דקות. אבל תוך כדי הבישול, בעיקר לאחר שעבר מרבית זמן הבישול, יש להקפיד לערבב היטב את תוכן הסיר בלי לפתוח את המכסה (טריק של סבתא…). שמים מגבת מעל הסיר, אוחזים בידיות הסיר, מרימים מעט באויר – ומערבבים כמיטב היכולת (אם האגן זז בתנועות ריקוד – זה סימן טוב…).

המטרה היא כמובן שכל המים יתאדו מהסיר, אבל שלא יישרף התבשיל בתחתיתו. אם יש מעט חריכה בתחתית – זה טעים מאוד ! (אבל בריא מעט פחות).

 

בריאות ואושר

אופיר פוגל, נטורופת

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז