מצרכים
- 1 כוס אורז חום
- 2 כוסות מים או מרק צח מירקות
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
- ¼ כפית ציפורן טחונה
- 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
- קורט זעפרן ( לא הכרחי )
- ½ כפית כוסברה טחונה
- ½ כפית קינמון טחון
- ½ כפית כמון טחון
אופן ההכנה
- כדי לקבל אורז קליל ואוורירי , חשוב לשטוף אותו היטב לפני הבישול כדי לסלק את עודפי העמילן.
- שוטפים היטב את האורז , ושורים ב- 2 כוסות מים או מרק למשך 20 דקות
- מעבירים את האורז עם המים לסיר, ומוסיפים את כל שאר החומרים , מלבד הפטרוזיליה . מביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות, או עד שהמים נספגים והאורז רך.
- מקפיצים את גרגירי האורז במזלג , ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה .