אורז וחומוס עם רוטב ויניגרט בלסמי

מתכון לאורז וחומוס עם רוטב ויניגרט בלסמי מאת ד״ר מארק היימן מתוך הספר החשוב ״לא לסוכרת״. המחבר מכנה את המתכון הזה ״סלט״, אבל לי זה נראה יותר כמו תבשיל…

מספר מנות: 6 I זמן הכנה: 10 דקות I זמן בישול: 30 דקות

¾ כוס אורז חום, שטוף

½1 כוסות מים

½ פלפל ירוק, קצוץ

½ פלפל אדום, קצוץ

3 בצלים ירוקים, פרוסים

½ גזר קטן, מגורר

¾ כוס עגבניות שרי, חצויות

1 קופסה (450 ג’) גרגרי חומוס, מסוננים

1 גבעול סלרי קטן, קצוץ

¼ כוס פטרוזיליה, קצוצה

2 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

1 כף חומץ בלסמי

½ כפית אורגנו מיובש

2 כפות בזיליקום טרי

¼ כפית מלח ים (הערה מאופיר: מומלץ מלח בריא עשיר באדלגן ודל בנתרן)

קורט פלפל שחור

 

איך מכינים:

שמים את האורז בסיר בינוני עם מים. מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-25 דקות, עד להתרככות.
בינתיים, מערבבים את הירקות, החומוס והפטרוזיליה בקערה בינונית ומניחים בצד.
להכנת הרוטב, מערבבים יחד את שמן הזית, החומץ, עשבי התיבול, המלח והפלפל.
כשהאורז מוכן, אפשר לערבב את הכול ולהכין סלט חם או לקרר את האורז על צלחת הגשה, ולערבב את כל המרכיבים האחרים לסלט קיצי טעים וקר.

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות: 151, פחמימות: 23.5 ג’, סיבים תזונתיים: 2.0 ג’, חלבונים: 2.5 ג’, שומנים: 5.3 ג’.

כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 102 מ”ג, סידן: 31 מ”ג.

 

לבריאות ובהנאה!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז