אורז בציר ברוקולי ורוטב חצילים

מתכון לאורז מיוחד, הדורש הכנה מראש של ציר ברוקולי, ושימוש מושכל ברוטב על בסיס חצילים…

 

הכנת ציר ברוקולי
מבשלים ברוקולי במים מינרלים כ- 25 דקות. המבשלים ברוקולי מוקפא, יסתפקו ב10 דקות.
מוציאים את הברוקולי.

מקבלים ציר ירקרק בהיר עם רסיסי ברוקולי המנמרים את הציר בפרחים זעירים.

 

מבשלים אורז בציר ברוקולי:
1/2 כוס אורז
1.5 כוסות ציר ברוקולי

 

במקביל

בסוטאז’ (סיר-מחבת) מבשלים
1 חציל רחוץ עם הקליפה חתוך לקוביות
1  עגבניה חתוכה לקוביות
1  בצל יבש קצוץ
1  מיכל קטן רסק עגבניות
פלפל שאטה
פלפלת מתוקה
מלח בריא
חומץ תפוחים
שמן זית כתית מעולה.
כשהתבשיל מתחיל לרתוח, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים חצי שעה, ללא מים.
מדי פעם מערבבים כדי למנוע חריכה בתחתית.

 

הגשה

מניחים על צלחת אורז מבושל בציר ברוקולי ועליו רוטב חצילים.

 

מתכון באדיבות מלכה גורן לוי

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז