אוזני המן בגרסה בריאה של שירי

אוזני המן בגרסה בריאה – אותן אוזני המן אבל עם מרכיבים בריאים לחלוטין, מתקבלת תוצאה פריכה וטעימה שבהחלט לא נופלת מהמקור, אך אכן פחות מתוקה, לכן אם אתם מאוהבי המתוק ניתן להגדיל את מנות הסוכר או הדבש בבצק ובמילוי.

½ 2 כוסות קמח מלא/ שיפון מלא/ כוסמין

½ כוס דבש או ¾ כוס סוכר חום

2 חלמונים (עדיף מביצים אורגניות)

2-3 כפות יין אדום

קורט מלח

½  כוס שמן קנולה/ זית בטעם עדין

גרידה מלימון שלם

מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר או מעבד מזון עד לקבלת בצק פריך ואחיד, ניתן לקרר אותו מעט לפני תחילת העבודה. אם הבצק רך מדי אפשר להוסיף מעט קמח

חומרים למלית קלאסית:

1 כף דבש

2-3 כפות מים

1 כוס פרג טחון טרי

מעט מיץ לימון

½ כוס סוכר חום או תפוח ירוק אחד מגורד על פומפייה

¼ כוס צימוקים

¼ כוס אגוזי מלך קצוצים

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית.

לעבודה:

מרדדים את הבצק לעובי של כ ½ ס"מ. קורצים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כפית מן המילוי ומקפלים את השוליים לקבלת אוזן המן.

מסדרים את האוזניים בתבנית שבתחתיתה נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם ל 170 מעלות כ 20 דקות או עד שהן משחימות.

אופציה לגוון המלית:

  • מלית חלווה ביתית:

מערבבים בקערה 1 כוס טחינה גולמית, 1/3 כוס דבש ומעט מיץ לימון לקבלת מחית חלקה (במרקם הדומה למרציפן) אפשר להוסיף מעט צימוקים/חמוציות מיובשות ואגוזים. באותה שיטה ממלאים את עיגולי הבצק ואופים.

  • מלית פירות יבשים:

במעבד מזון טוחנים לעיסה חלקה פירות יבשים – משמישים, שזיפים, תמרים, צימוקים (מה שמוצאים בבית) מערבבים עם מעט אגוזי מלך קצוצים. ממלאים ואופים.

בתאבון

שירי אלנבוגן, נטורופתית

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז