אגסים מאודים עם קרם אגוזי קשיו

מתכון לאגסים מאודים עם קרם אגוזי קשיו

מספר מנות: 4

זמן הכנה: 10 דקות, לא כולל את זמן ההשריה של אגוזי הקשיו
זמן בישול: 15 דקות

קרם אגוזי קשיו

1 כוס אגוזי קשיו
1 כף דבש חי
2 טיפות תמצית וניל

מכסים את אגוזי הקשיו במים ומשרים למשך הלילה. מסננים את האגוזים ושומרים את המים. שמים בבלנדר את האגוזים, הדבש והווניל ומערבבים. מוסיפים כמות קטנה ממי ההשריה עד שהתערובת מקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.

אגסים מאודים

2 אגסים
1 מקל קינמון
¼ כוס עלי נענע טריים ומעט עלים נוספים לקישוט

מקלפים את האגסים. חוצים אותם לאורך ומוציאים את הגרעינים. שמים את חצאי האגסים בסיר קטן, כשהחלק החתוך כלפי מטה ומוסיפים מים עד לכיסוי. מוסיפים את מקל הקינמון ועלי הנענע ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה ומאדים במשך 8-6 דקות עד שאגסים מתרככים אך עדיין שומרים על מרקמם. מכבים את האש ומשאירים את האגסים במים החמים במשך 5-4 דקות. מוציאים מהסיר ומניחים להתקרר. מגישים את האגסים כשהם קרים או חמימים ויוצקים מעל את קרם האגוזים.

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות: 276, פחמימות: 32.2 ג’, סיבים תזונתיים: 4.7 ג’, חלבונים: 5.9 ג’, שומנים: 16.0 ג’, כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 8 מ”ג, סידן: 43 מ”ג.

 

מתכון מתוך הספר המומלץ ״לא לסוכרת״ של ד״ר מארק היימן בהוצאת ״פוקוס״.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז