תאריך הפרסום:

תבשיל קינואה עם קייל ושקדים

תאריך הפרסום:
עודכן לאחרונה:

מתכון יחסית פשוט להכנת קינואה עם קייל ושקדים.

מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 25 דקות

1 כף שמן שומשום (מבחנה בריאותית, עדיף בכבישה קרה. אופיר).

1 כוס קינואה, שטופה

2 כוסות עלי קייל, חתוכים לחתיכות קטנות

¾1 כוסות מים

½ כוס שקדים קלויים, קצוצים או כתושים. (מבחינה בריאותית – מאוד חשוב קלייה עדינה בלבד, שעדיף לעשות בבית. אופיר)

איך מכינים תבשיל קינואה עם קייל ושקדים

מחממים את שמן השומשום בסיר בינוני על להבה נמוכה. מוסיפים את הקינואה ומטגנים על להבה בינונית במשך 4-3 דקות, עד שהיא מתחילה להעלות ריח. מוסיפים את עלי הקייל הקצוצים ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 12 דקות. מורידים מהאש ומשאירים בסיר המכוסה במשך 10 דקות נוספות. מוסיפים את השקדים הקלויים ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות: 272.

פחמימות: 33.2 ג’, סיבים תזונתיים: 5.1 ג’, חלבונים: 9.6 ג’, שומנים: 12.1 ג’.

כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 17 מ”ג, סידן: 110 מ”ג.

 

מתכון מהספר ״לא לסוכרת״ באדיבות הוצאת ״פוקוס״.

 

 

bool(true)

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז