תאריך הפרסום:

סליקורינה – צמח מלוח בריא ודל נתרן

תאריך הפרסום:
עודכן לאחרונה:
צמח מלוח, טעים ודל נתרן ? סליקורינה!
במאמר ובסרטון שבקישור זה מוצגים כמה עשבי תיבול חדשים ומיוחדים.
הכי מעניין הוא צמח הסליקורניה, שמסתמן כמקבילה של הסטיביה כממתיק טבעי וטוב, אבל בתחום ההמלחה.
מדובר בצמח שנותן טעם מלוח לאוכל, הכולל רק 7 אחוז נתרן, בעוד שבמלח השולחני יש כ 36 אחוז נתרן.
בנוסף, הצמח מכיל כמויות נאות של אשלגן ומגנזיום.
יצא לי לשמוע עליו ממטופלים, אך טרם יצא לי לגדל או להשתמש בו.
פירוט נוסף על מרכיבי הסליקורינה כאן למטה.
נשמח לשמוע חוויות ממשתמשים בסליקורינה- איך הטעם, איך מגדלים, והיכן קונים.
פרטים תזונתיים מאתר זה.
הערכים התזונתיים של 100 גר’ סליקורניה מיובשת וטחונה:
– נתרן 7 גר’ (7 אחוז נתרן בלבד !)
– סידן 1,550 מ”ג
– ברזל 9.5 מ”ג
– אשלגן 3,030 מ”ג
– מגנזיום 1,400 מ”ג
– שומן 1 גר’
– חלבון 16.7 גר’
– ויטמין B2 0.24 מ”ג
– פחמימות 35 גר’
– אנרגיה 216 קק”ל

מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

bool(true)

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז