״תזונה עשירה בכולסטרול מעלה סיכון לסרטן פי מאה״

מחקר חדש, שזכה לסקירה בפורטל וואלה , מוצא קשר בין מזונות עשירי כולסטרול, לבין עליה דרמאטית בסיכון לגידולים במעי.
כמובן שבמאמר וברעש שסביבו מיד מסתכלים על התרופות שניתן לפתח בעקבות התגלית המחודשת הזו, אבל אפשר גם להבין את המסר הברור ביותר: אכילת מזונות מהחי בימינו זה סיכון גדול לבריאות.
אני מניח שבמחקרים המצויינים במאמר (בלי קישור למחקרים עצמם שניתן יהיה לבדוק אותם), לא בדקו את השפעת כולסטרול המגיע מדגים בריאים, או מביצים שהוטלו על ידי תרנגולות המסתובבות חופשי ואוכלות את מה שהטבע נותן להם (ולא תערובות מבני אדם).
אנו צריכים להמשיך להיזהר ממזונות מהחי שמגיעים אלינו מהתעשייה: פרות, תרנגולות, מוצרי חלב, דגים לא איכותיים וביצים לא איכותיות.

מעניין מה אומרים על מחקרים מסוג זה המאמינים בדיאטת אטקינס, או אלה הממליצים על ״פסיאודו-פליאו״ (תזונת ה״כאילו אדם קדמון״).

השורה התחתונה – רוב ניכר של האוכל צריך להגיע מעולם הצומח, והמעט שמגיע מעולם החי – צריך להיות מאוד איכותי.

ושלא נדע מסרטן…
אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז