תחקיר כולבוטק על השומשום והטחינה

בשבוע שעבר שודרה כתבת התחקיר בטלביזיה. טרם הספיקותי לראותה, אך שירי מזור – סטודנטית לשעבר ונטורופתית טובה בהווה – הספקיה לראות, לסכם את עיקרי העניינים ולעשות סדר:

"אמש שודרה התוכנית כולבוטק עם רפי גינת.
בשבוע האחרון פירסמו אין ספור פעמים את 'קומבינת הטחינה'

אז קצת רקע למי שלא צפה אתמול בתוכנית, ובהמשך
אביא בפניכם את הטחינות הטובות ביותר וכמובן מתכון לעוגיות טחינה.

קצת רקע- איך עושים טחינה רגילה
גרגירי סומסום נכנסים למכונה לשטיפה בהרבה מים.
לאחר מכן למכשיר ייבוש ולאחר מכן לקלייה כדי שהקליפה תוסר בקלות.
הקליפה המוסרת, אשר מכילה כמות סידן, ברזל וסיבים גבוהה ביותר
נשמרת בצד. לאחר הסרת הקליפה הסומסום עובר למטחנה המדמה טחינת ריחיים.
הוא נטחן ונטחן עד שהוא הופך לטחינה רגילה ולבנה שאנחנו מכירים.
יצרניות לא אמינות שמוכרות טחינה מסומסום מלא לא בדרך הישר
מצרפות חזרה לתהליך שציינתי את הסיבים כאשר הטחינה מוכנה. זהו תהליך אסור
ע"פ חוק יצור הטחינה אשר אומר בפירוש שאין להכניס שום דבר לטחינה לפני שהיא עוזבת את המפעל.

הסיבה לתהליך זה היא כי המכונות בהן משתמשים היצרנים
ישנות ואינן יודעות להתמודד עם שמירת הקליפה.
כמו כן ישנן מספר חברות של טחינה אשר עושות טחינה מלאה
בדרכים המקובלות. הווה אומר משתמשות במכונות שיודעות להתמודד עם הקליפה.

אלו הן הטחינות שיצאו מומלצות:

מקום 5: "אמארה- טחינה משומשום מלא אתיופי"- עשירה מאוד בסידן אך לא עמדה בכמות הברזל עליה הצהירה.

מקום 4: "טחינה הרדוף אורגני מלא"- עשיר בסידן, אך ענייה בברזל.

מקום 3: "המותג"- טחינה שנמכרת ברשתות רמי לוי ורשתות קטנות מבית מותג "הנסיך". עשירה בסידן ומכילה את כמות הברזל הגדולה ביותר מבין כל הטחינות שנבדקו.

מקום 2: טחינה "אחוה משומשום מלא"- עשירה בכמות גדולה של סידן וגם של ברזל, כמות נמוכה מאוד של נתרן.

ובמקום הראשון "טחינה אל ארז-" עשירה בצורה מאוד משמעותית בסידן וברזל.

עוד נתונים חשובים:
בקטגוריות הטחינות הלא מלאות יצאו לא ראויות למאכל: בארכה.
בקטגוריות הטחינות הלא מלאות שיצאו טוב: שופרסל, אל ארז, סמל היונה המגיע משכם.
בקטגוריות הטחינות המלאות שיצאו לא ראויות למאכל: בארכה, שופרסל, אלואדי, הר ברכה (שגם מכיל טיטניום דיוקסיד)
בקטגוריות הטחינות המלאות הטובות יצאו: הנסיך (אולם כמות הברזל לא גבוהה), טחינה זהב מונבטת (אם כי היא מכילה טיטניום דיוקסיד) ובמקום הראשון- טחינה אל ארז.
טחינה אמהרה והרדוף לא נכנסו למובילות אומנם הן מכילות הכי הרבה סידן אבל המחיר הגבוה והעובדה שיש מעט ברזל השאירו אותן מחוץ לרשימה. המובילות כאמור רשומות למעלה.

לינק ל עוגיות טחינה מעולות

ולינק ל עוגיות שקדייה (למי שצריך להפחית אומגה 6) גם הן מעולות וטעימות "


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז