תועלות בריאותיות של פלפל חריף

מחקר חדש נוסף מצביע על יתרונות בריאותיים הנובעים  מאכילה קבועה של פלפל חריף. תוצאות מחקר המעקב הגדול הזה מראות כי אנשים (באיטליה) שאכלו מעל ל- 4 פעמים בשבוע פלפל חריף, סבלו פחות מהתקפי לב, מחלות כלי דם ולב, ואפילו משיעורי תמותה נמוכים יותר יחסית לאלה שלא אכלו בכלל פלפל חריף, או אכלו לעיתים נדירות. התוצאות היו פחות מובהקות עבור אלה עם לחץ דם גבוה.

הסבר יותר נרחב על תוצאות המחקר בעברית מקישור זה.

חשוב לזכור כי יש אנשים שרגישים לפלפל חריף ובכלל למשפחת הירקות הסולניים – במקרים אלה עלולים להיות סימפטומים לא נעימים בפרקים, ולעיתים במערכת העיכול. בנוסף, אנשים הסובלים מצרבת או מכיב קיבה עלולים לסבול יותר מהסימפטומים המטרידים, וגם כמה מטופלים שלי ספרו לי באופן מובהק כיצד אכילת פלפל חריף מחמירה טחורים וגרד בפי הטבעת…

עדכון נוסף: שמחתי לראות שגם ד״ר גיל יוסף שחר התייחס למחקר על בריאות אכילת הפלפל החריף. מי שרוצה להעמיק באופן הניתוח של המחקר מוזמן לקרוא. אוסיף גם הערה בהמשך לדברים של גיל: יתכן ואיטלקים שאוכלים יותר פלפל חריף גם מקפידים יותר על תזונה איטלקית מסורתית, וזה מה שעשוי להשפיע על ניתוח והבנת התוצאות.

בריאות,

אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז