שמן סובין אורז – מוצר חדש

לאחרונה רבים שאולים אותי על השמן החדש הנראה בארצנו המופק מסובין אורז.
מדובר בשמן עם כמה יתרונות חשובים: תכולה רבה של נוגדי חמצון, רמות גבוהות של ויטמין E, וטמפרטורת עישון גבוהה של 250 מעלות. משמעות הנתון האחרון היא שהשמן יתחיל להיהרס (להפוך לעשן ולהתחמצן) כשהוא יתחמם ל 250 מעלות. לשם השוואה, שני השמנים הטובים ביותר המוכרים כיום הם שמן זית ושמן לפתית איכותיים. לשמנים אלה טמפרטורת עישון של כ 180 מעלות.
החסרונות של השמן הן בכך שהוא מכיל יחסית הרבה שומן רווי, ויחס מאוד גרוע בין אומגה 6 לאומגה 3.
למרות החסרונות, קראתי מספר מחקרים קטנים ולא חזקים במיוחד – המראים שצריכת השמן מביאה לשיפור בערכי הכולסטרול, שיפור מצב העורקים וכדומה.
ימים ומחקרים נוספים יאפשרו לנו לדעת האם מדובר בשמן איכותי ומומלץ, או עוד תופעה חולפת בתחום מזון הבריאות, או ה"כאילו בריאות"…

מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז