שינוי קטן באיכות המלח – שיפור משמעותי ללב ולמוח

רבים תוהים וטועים לגבי המשמעות האמיתית של מלח לבריאות, ולגבי השאלה איזה מלח כדאי לבחור לבריאות טובה. לפני שאציג כאן מחקר חדש השופך אור ואופטימיות לגבי משמעות המלח לבריאות, חשוב לדעת שאכן ישנה דילמה לגבי המשמעות וההשפעות האמיתיות שיש לצריכת מלח על הבריאות, כפי שניתן לקרוא במאמר שבקישור.

מחקר על השפעת מלח מופחת נתרן על בריאות הלב והמוח

מחקר שנערך בסין, עקב במשך זמן ממוצע של כ-5 שנים אחר יותר מ- 20,000 אנשים מכ-600 כפרים שונים. נכללו במחקר רק אנשים עם עבר של שבץ מוחי, או אנשים מעל גיל 60 עם יתר לחץ דם. במחקר זה נתנו לכמחצית מהנחקרים מלח רגיל (100% נתרן), ולמחצית האחרת – מלח עם 75% נתרן, ו- 25% אשלגן.

תואצות עיקריות עבור אלה שצרכו מלח דל נתרן:

  • ירידה של 14% בסיכון לסבול משבץ.
  • ירידה של 135 בסיכון לאירועים קרדיו-ואסקולרים (התקפי לב וכדומה).
  • ואיפלו גם ירידה של 12% בסיכום לתמותה.
  • למרות שהמחקר תוכנן לחפש גם חסרונות של מלח דל נתרן, הממצאים לא העלו מצאו תופעת לוואי או סכנות מכמות האשלגן או מכל סיבה אחרת.

אם כך, ממחקר זה עולה החשיבות של בחירה נכונה של סוג מלח. אציין שבמחקר נעשה שימוש במלח הכולל יחסית הפחתה מתונה מאוד בנתרן. המלח שלהבנתי בריא ומוצלח יותר מכיל כמות רבה יותר של אשלגן, ופחות נתרן. ניתן לקרוא על כך במאמר מה זה מלח בריא? הכולל גם המלצה על מוצרים רלוונטים.

 

בריאות וכושר,

אופיר פוגל, נטורופת

 

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז